Adaptacijsko preoblikovanje

Već rođen na nebesima od posljednje mirove kapi ljubavi Svevišnjega, bogočovjek kod utjelovljenja na zemlji biva zaustavljen od kneza ovog svijeta. U bibliji on se naziva “Jahve”, “Elohim”. Pod izlikom zaštite od zla i iskušenja u materijalnom svijetu, knez ovoga svijeta predlaže bogočovjeku da primi od njega adaptacijsko preoblikovanje¹. Ne sluteći obmanu, duša daje dobrovoljnu suglasnost, i Jahve oduzima neporočne sastave, utiskujući svoje grešne. Utjelovivši se na Zemlji u preoblikovanju Elohima, čovjek postaje pomiješan, zbog zablude, svojim ocem priznaje kneza ovog svijeta, zaboravivši na istinskog Nebeskog Oca i rodni dom.

Milijarde duša u posljednja tri i pol tisućljeća prošli su to općepoznato nezakonito preoblikovanje, priznavajući pogrešno svojim bogom, ocem i stvoriteljem kneza ovoga svijeta. Suvremenim kršćanima, muslimanima židovima i predstavnicima drugih konfesija predstoji: Drugo obraćenje, vezano s progledavanjem na veliku obmanu i preoblikovanje od kneza ovog svijeta, odricanje od njega i spoznavanje istinskog Oca i Majke.

¹Adaptacijsko preoblikovanje – akt tzv. nelegitimne i lukave adaptacije k Zemlji (promjene sastava) koju je Elohim (knez ovoga svijeta) predložio svakom bogočovjeku pri njegovom približavanju k zemlji. Njegov je cilj obmanuti duše, ući u njihovu nutrinu i izvršiti oskvrnuće bogočovjeka, stavljajući svoje grešne sastave (uzurpaciju, požudu, mamonu, strah). Tragedija je da su duše potpale pod njegovu hipnozu i dale suglasnost na taj čin.