O nama

Naš je cilj upoznavanje s duhovnom školom suvremenih bogumila koju vodi veliki mistik i duhovni učitelj današnjice - Blaženi Ivan Bogumil. Bogumilski pokret je predstavljen u više država svijeta. Velika čast nam je imati ga na Balkanu, kolijevci Bogumila. Sjedište nam je u Hrvatskoj, ali u perspektivi, nadamo se imati centre širom Balkana. Bogumilstvo je najdrevnije učenje arhetipskih hiperborejskih korijena. Leži u praosnovi svih kultura, naroda i nacija zemlje. Proširenost autentičnog bogumilstva uveliko nadilazi podatke svih službenih povijesnih kronika i suvremenih verzija. Nije staro tisuću godina, ni dvije, nego pet milijuna(!) godina. Pod vodstvom iskusnih pastira, moći ćete usvojiti praksu bogumilske molitve, zaviriti u nutarnje riznice duhovnog srca, pobijediti fatalni karmijski program te otkriti u sebi izvore neiscrpne božanske energije.

Jedinstvena je i tajanstvena osoba. Iako je preobilno nadaren velikom bogumilskom mudrošću, naslijeđenom od učitelja drevne Hiperboreje, ničime ne naglašava svoju posebnost. Njegova duhovna škola pretpostavlja neprestanu ozarenost uma i srca. U svojih 450 knjiga i traktata Ivan Bogumil vraća čovječanstvu prvobitne duhovne izvore i originalne odraze, pozivajući vratiti se k božanstvenome arhetipu.

Osnivač je svjetskog pokreta bogumila. Njegova duhovna praksa se u korijenu razlikuje od kršćanskih duhovnih škola. Na primjer, cilj askeze nije samo opraštanje grijeha, već da čovjek postane nadnaravno dobar. Konačan cilj nije spasenje od zagrobnog suda i kazne nego slijevanje s božanstvom.

Pred četvrt stoljeća otkrila mu se Bogorodica i uzdigla na proročko služenje. „Idi i otkrij čovječanstvu moju ljubav“ – rekla je Majka Božja – „Reci im da nisu siročad, već da imaju Oca i Majku koji ih ljube“.